Volkswagenbusje huren met biologisch eten

Biologische eten tijdens jouw weekendje weg!

We leven gelukkig in een wereld waarin steeds meer mensen zich bewuster leven. Of het nu gaat om milieu, voeding of gezond bewegen. Je bent maar een tijdje op de aarde en hoe mooi is het dan om er het beste uit te halen. Voor jezelf, voor je omgeving en voor de toekomst.

Als je een weekendje weg gaat met één van onze VW-bussen dan krijg je van ons een gevulde koelkast mee. En het is natuurlijk maar de vraag hoe verantwoord de voeding is. We kunnen je garanderen dat we zoveel mogelijk verantwoorde spullen meegeven. Zo zijn vlees en eieren bijvoorbeeld van biologische oorsprong. Maar we willen onze gasten niet verplichten om alleen maar biologisch te eten. Dat doen we overigens zelf ook niet. Als kopen we wel bewust in. 

volkswagenbus biologischHet kan altijd beter

Toch zijn er steeds meer mensen die graag helemaal biologisch eten. En daarom is het mogelijk om in plaats van het ‘standaard’ pakket te kiezen voor Biologische Voeding. Dat kost ietsje meer, maar dan weet je zeker dat je zo verantwoord mogelijk op pad gaat met ons volkswagenbusje.

Zo is jouw weekendje weg met ons vw-busje niet alleen voor de geest maar ook voor het lichaam een heilzame belevenis!

Ons arrangement is inclusief eten en drinken. Onze gasten zijn telkens dik tevreden over wat er allemaal mee gaat in het busje. We bieden echter toch de mogelijkheid om te upgraden naar een biologische variant. Kies je hiervoor? Kruis dit dan aan bij jouw boeking.

 

 

Volkswagenbusje huren met CO2 compensatie

De keerzijde van een Retro Volkswagenbus

Een volkswagenbusje uit de jaren zeventig maakt zo’n prachtig geluid. Iedereen herkent het geluid van een kever of van zo’n vw-busje. Ook de “lelijke eend” heeft dat typische luchtgekoelde geluid. Dat geluid van zo’n oude motor is iets bijzonders, het heeft iets nostalgisch. Maar er is ook een keerzijde aan dat geluid. Want deze motoren zijn gemaakt in een periode dat we ons veel minder bewust waren van de eindigheid van onze fossiele brandstoffen. Natuurlijk zo’n vw-busje is een symbool voor vrijheid en avontuur, maar gelijktijdig is zo’n motorblok behoorlijk vervuilend.

co2 compensatie plaatjeDe wereld is veranderd

De Retro Volkswagenbusjes hebben veel dingen die we vandaag de dag missen. Daarom huren zo veel mensen zo graag één van ons VW busjes voor een weekendje weg. Maar ontwikkelingen hebben natuurlijk ook goede dingen gebracht. Vandaag de dag met de hybride motoren of zuinige diesels stoten we veel minder ‘troep’ uit dan in de jaren zeventig. Wij vanuit de Blije Bus realiseren ons dat  een weekendje weg met zo’n originele Volkswagen camper helaas dus ook 'bijdraagt' aan de vervuiling van ons milieu.

Iets terug doen

Dat is dan ook de reden dat we vinden dat we iets terug moeten doen. En dat hoeft niet per sé wereldschokkend en meeslepend te zijn, maar een beetje bewust zijn van de negatieve effecten van zo’n ritje met zo’n oldtimer is wel op zijn plaats.

We hebben uit  laten rekenen wat het CO2-effect is van een weekendje weg. En dat valt nog wel mee, het is ongeveer het is slechts 50 eurocent voor het busje. De meeste gasten komen natuurlijk van elders naar Twente dus zullen ook wat extra kilometers maken en meestal met hun eigen auto.

Wij hebben er voor gekozen om voor iedere boeking € 2,- te reserveren en aan het eind van het seizoen dit bedrag te storten op de bankrekening van Trees for All (www.treesforall.nl) . Dit is een stichting die van dit geld bomen aanplant over de hele wereld. En daarmee dus CO2 uitstoot compenseert. Hiermee compenseren wij onze ecologische voetafdruk met de Blije Bus.

Natuurlijk willen we onze gasten ook de mogelijkheid geven om iets extra’s te doen voor het milieu. Daarom is het mogelijk om bij je boeking een extra bedrag te storten van € 2,-. Wij zullen dan zorgen dat we dit bedrag toevoegen aan het bedrag dat we toch al overmaken aan Trees For All. Je kunt het aanvinken bij je boeking.

 

volkswagen in het bos

Wat worden jouw hoogtepunten dit jaar?

Voelen dat je leeft!

Het gevoel hebben dat je leeft, wanneer heb je dat? Als je terugkijkt naar vorig jaar; wat waren dan de momenten dat je optimaal aan het genieten was? Bij ons was dat vorig jaar bijvoorbeeld een tweedaagse wandeltocht met onze twee jongste kinderen in de bergen van Oostenrijk. Of met mijn twee oudste kinderen van een hoge rots afspringen in Spanje. Ik deed zelf nog een cursus vuurlopen in Schotland wat ook een bijzondere ervaring was om niet te vergeten. Of die wandeling die ik deed met Nienke bij de Cliffs of Moher in Ierland.  Maar ook een middagje op stap in Retrostijl met mijn schoonouders met ons Volkswagenbusje, gecombineerd met een prachtige wandeling en een retro picknick in de mooie natuur van Twente was de moeite waard. 

retropicknick

Samen nieuwe ervaringen opdoen...

Samen zijn met de voor jou dierbare mensen in combinatie met een bijzondere ervaringen zoals het rijden in een volkswagenbusje, het wandelen in de bergen of het maken van een mooi kampvuur. Dat zijn de dingen die je later nog weet te herinneren.

Jullie weekendje weg met een volkswagenbusje

Dat is ook de reden waarom we het iedereen gunnen om een keer zo’n weekendje weg te boeken met één van onze twee volkswagenbusjes. Een ervaring om niet te vergeten. Samen met jouw geliefde in retrostijl rondrijden in een omgeving waar je helemaal tot jezelf en tot elkaar kunt komen. Alles perfect geregeld met veel oog voor details en volledig verzorgd. Zodat je zonder zorgen en stress volledig op kunt gaan in deze unieke ervaring.

No stress

Een volkswagenbusje uit de jaren zeventig herken je door zo’n wiel voorop, de mooie ronde vormen uit de seventies en de gezellige kleuren. Wil jij ook met zo’n volkswagenbusje op stap? Wil jij deze ervaring met jouw liefje beleven in 2016? Dat kan gewoon! Boek je volledig verzorgde weekendje weg via www.retroweekend.nl inclusief route, campings, eten en drinken en een in originele stijl gerestaureerde Volkswagen Westfalia Camper uit 1976.

Nu is het moment

rosie met kids

En doe het nu, want voor je het weet is het jaar al weer voorbij en dan denk je…wat hebben we ook al weer voor hoogtepunten beleefd, het afgelopen jaar?  Check de beschikbaarheid hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekendje weg als Valentijnscadeau

14 februari, de dag waarop geliefden elkaar een kaartje sturen of een cadeautje geven. Of de dag om romantisch uit eten te gaan. Het is Valentijnsdag. Ons Retroweekend arrangement met ons Retro Volkswagenbusje past hier helemaal bij. En omdat we romantiek en samen genieten hoog in het vaandel hebben geven wij een speciaal cadeau weg voor iedereen die vanaf nu (8 februari) tot uiterlijk zaterdag 14 februari bij ons een weekendje weg boekt met ons volkswagenbusje.

Vermeld bij je boeking in het notitieveld “Valentijn” en je krijg van ons een Super Verwenpakket van Rituals als cadeau thuisgestuurd!

Waarom past het weekendje weg met een retro volkswagenbusje zo goed bij de gedachte van Valentijnsdag? Daarvoor moeten we even kijken naar de oorsprong van Valentijnsdag en het idee van een Valentijnscadeau.

Valentijn komt van Valentinus en dat komt weer van valens (Latijn) dat 'krachtig' betekent. Valentinus was de naam van twee heiligen uit de derde eeuw, die herdacht worden op 14 februari. Er is weinig bekend over deze heiligen. Eén van hen, de 'liefdespriester', zou in het geheim verboden huwelijken voltrekken. Hij werd daarom op 14 februari ter dood veroordeeld.

Valentijnsdag vindt zijn oorsprong reeds in het jaar 496. Ver voordat er Volkswagenbusjes rondreden met verliefde stelletjes. Het is uitgeroepen door paus Gelasius. De dag zou een vervanging zijn voor het Romeinse vruchtbaarheidsfeest Lupercalia, dat op 15 februari viel en als heidens beschouwd werd. In de middeleeuwen werd Valentijnsdag pas verbonden aan romantiek, omdat de dag volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal als voorloper van de lente gezien werd: de dag waarop volgens de volksoverlevering de vogels en geliefden elkaar vonden.

volkswagen valentijnRomantisch Valentijnscadeau?

Dat het romantisch is om een weekendje even helemaal in een andere wereld te zijn met ons volkswagenbusje dat heeft zich al wel bewezen.

Het gevoel dat jullie elkaar “speciaal” vinden dat wil je natuurlijk het liefste iedere dag. Maar ons drukke bestaan leidt ons nog wel eens hier vandaan. Ons Volkswagenbusje brengt vaak onze gasten weer bij elkaar. Door even helemaal weg te zijn, buiten de drukte van iedere dag ontdekken ze elkaar weer. Is er eindelijk tijd. En dat leidde in het verleden al meerdere malen tot een huwelijksaanzoek! Blader maar eens door ons gastenboekje.

Dus mocht je nog plannen hebben…

Mocht je je geliefde willen verwennen met een origineel valentijnscadeau, dan hebben wij het voor je opgelost. Een volledig verzorgd verwenweekend met onze VW-T2 Volkswagen Camper. Lekker een weekendje weg in de stijl van de seventies. Met een retro Volkswagenbusje rustig door Twente en Sallend of de Achterhoek toeren, in je eigen tempo. Volledig verzorgd dus niets om je verder van te voren over druk te maken.

Klik hier voor de beschikbaarheid en boek met vermelding van “Valentijn” en je krijgt van ons als extra het verwenpakket van Rituals thuisgestuurd.

Op weg naar 2017! Volkswagenbusje nummer drie aangeschaft

Nog heel even en dan sluiten we 2016 af.

Kamperen in een volkswagenbusje is en blijft een bijzonder fenomeen. Wie wordt er niet blij als hij zo'n vw bus uit de jaren zeventig voorbij ziet rijden? Maar als het echt koud en nat is dan is dat soms een beetje een drempel voor mensen om erop uit te trekken. Vanwege het natte voorjaar is busje Sunny en vwbusje Rosie niet elk weekend weg geweest. Maar de mensen die wel gingen hadden stuk voor stuk weer een heerlijk ontspannen weekendje weg. En bovendien; in iedere vwbus zit een electrisch kacheltje zodat je op de camping gewoon lekker behaaglijk binnen kunt zitten. Vanaf mei bleek de lust om te kamperen weer volop toe te nemen en in de zomermaanden zijn de busjes ieder weekend op pad geweest en ook flink wat midweekjes. Kortom uiteindelijk een prima seizoen dus en omdat we zo enthousiast blijven van het fenomeen VW-busje hebben we besloten een derde bus aan te schaffen. Maar ditmaal geen camper, maar een Volkswagenbusje uit de jaren zestig die gebruikt kan worden voor fotoshoots bijvoorbeeld. Dit busje is een zogenaamde spijlbus. Een volkswagenbus met maar liefst 18 ramen! Meer hierover in een andere blog.

Rosie is ook twee keer gebruikt als trouwbusje. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. En dat bracht ons eigenlijk op het pad om een speciaal vw busje aan te schaffen voor dit soort gelegenheden. De dag van je leven beleven in een originele Volkswagenbus uit de jaren zestig of zeventig. Wie wil dat nou niet?

Via facebook kwamen er vele foto's voorbij van onze busjes. Hieronder hebben we er een paar geplaatst.

In de winter gaan we wat plekjes wegwerken bij Rosie en krijgen beide busjes een opfrisbeurt. Vanaf 31 maart gaan ze dan weer op pad. Misschien wel met jou?

volkswagenbusje weekendje weg

 

Hieronder enkele foto’s vw busje hurenvan onze busjes in het afgelopen seizoen. hippycamper

Vaderdag: Dé kans voor moeders!

Het ideale Vaderdag cadeau!

We hebben het maar druk, wij vaders. Je wilt het graag goed doen. Werk, ambities, beetje sportief blijven, voldoende thuis zijn voor de kinderen, leuke echtgenoot zijn, gezond eten, maar ook af en toe een biertje in de kroeg. Succes uitstralen, ookal gaat het niet altijd allemaal vanzelf. En als je thuiskomt na zo'n dag dat het niet zo lekker liep moet je natuurlijk ook de ideale vader zijn, want je wilt je kinderen en je vrouw ook niet te kort doen.

Hoe verdeel je al je aandacht. Collega's, vrienden, familie, kinderen, vrouw, sportclub etc.Hoe ben je de Mister Perfect? Een topfunctie bekleden en intussen toch even in alle rust een heerlijke maaltijd bereiden omdat je vrouw vandaag wat later thuis is. Aandacht voor de kinderen en als ze even lekker zelf bezig zijn, snel even dat telefoontje afhandelen of die mail wegwerken. Tja.

Vaderdag, het is zover. De dag dat Vader helemaal centraal mag staan. Dat alles om jou mag draaien. Wat wil je dan? Een cadeau? En wat voor cadeau? Waar kan iemand je nu helemaal blij mee maken? Juist, met een weekendje weg met een volkswagenbusje!

Hoe zou het zijn om even de kinderen te kunnen "parkeren" bij Opa en Oma en er stiekum tussenuit met je geliefde. Om even weer te ervaren dat je niet alleen vader bent, maar ook Man. En hoe fijn is het om even met je vrouw weer de tijd te hebben voor dat goede gesprek, die mooie wandeling of gewoon dom plezier maken en een heerlijke nacht samen beleven. En dan wakker worden en weten dat je leeft.

bedje gespreid rosie

Maar ja... Waar ga je dan heen? Of bepaalt jouw vrouw dat wel. En wat zal ze dan bedenken?

EIgenlijk hoop je maar één ding. Een weekendje weg met een Volkswagenbusje uit de seventies zonder al te veel gedoe en gezeur. Gewoon gaan en niet van te voren allerlei beslissingen hoeven te nemen. Waar gaan we dan heen? Wat nemen we mee? Wat gaan we eten? Welke camping? Moeten we reserveren?

Het is vaderdag... misschien leest zij deze blog? Dat hoop je dan. Want het is toch de droom van iedere man om een keer met zo'n busje op pad te gaan?

Mister Perfect, mag even aan helemaal onthaasten en aan het grote stuur draaien door Twente en de Achterhoek of Salland. Een volkswagenbusje in de originele westfalia-camper uitvoering.

Moeders.... het is aan U

Hartelijke groet,

Pieter van der Haak (ook vader)

Blije Bus

www.retroweekend.nl

 

 

 

 

Blije Bus

Wij Pieter en Nienke vormen samen de Blije Bus.

Lees ervaringen

Ontdek wat jouw voorgangers beleefd hebben met onze bus.

Ervaringen lezen

Contact

Blije Bus
Voortmansweg 47
7523 CW Enschede - Nederland
info@retroweekend.nl
(+31) (0)6 21 885 833